这是我搜到的,应该不是你需要的。
Özet
Finansal sektörün ekonomik geliflme sürecinde önemli bir rol oynad›¤›, literatürde uzun süredir
vurgulanmaktad›r. Özellikle içsel büyüme teorisinin ortaya ç›k›fl›yla birlikte, bu iliflki yeniden cazip
hale gelmifl ve finansal geliflmenin ekonomik büyümenin belirleyicilerinden biri oldu¤u belirtilmeye
bafllanm›flt›r. Ancak bütün bu literatür, finansal geliflmenin nas›l olufltu¤unu yeterince
aç›k bir flekilde aç›klamamaktad›r. Finansal liberalizasyon hipotezi, finansal geliflmenin nas›l ortaya
ç›kaca¤›na iliflkin önemli bir bafllang›ç oluflturmaktad›r. Ayr›ca son y›llarda finansal geliflmeyi
belirleyen faktörlerin ortaya konmas›na iliflkin çal›flmalar›n h›zla artt›¤› görülmekte ve bu ba¤lamda,
yasal orijinin, d›fl ticaretin ve sermaye hesab›n›n liberalizasyonun, kurumsal yap›n›n, mevduat
sigortas›n›n varl›¤›n›n, etkin bir gözetim ve denetim mekanizmas›n›n oluflturulmas›n›n ve makroekonomik
politika çerçevesinin finansal geliflme üzerinde etkili oldu¤u dile getirilmektedir.
Anahtar Kelimeler: Finansal Geliflme, Finansal Liberalizasyon, Yasal Orijin, ‹ç ve D›fl Liberalizasyon,
Mevduat Sigortas›, Etkin Gözetim ve Denetim
JEL S›n›flamas›: E49, F19, F32, G29, H69, K49